ЦЕНИЕкстраорални рентгенови снимки

1. Периапикалнa рентгенография

(сегментна дентална, рентгенография по Dick, зъбна снимка)Тези зъбни снимки показват целия зъб – от коронката до края на корена и основата на зъба. Те се използват за навременно откриване на проблеми под венечната линия или в челюстта като патологични изменения в зъбите, абсцеси, кисти и костни промени, свързани с някои болести. Посредством тези зъбни снимки се прави план на лечение на големи или широки кухини, кореново лечение, поставяне на импланти и хирургически интервенции.ЦЕНА: 10 лв.


2. Пародонтален статус

(серия от периапикални рентгенографии)Правят се около 12 - 18 периапикални зъбни сегментни снимки. Всички тези рентгенографии дават възможност да се проследи цялостното интраорално състояние на пациента. Получава се информация за кариеси, периодонтални заболявания и друга патология в челюстите.ЦЕНА: 10 лв. - 1 бр.
Екстраорални рентгенови снимки

1. Панорамна рентгенография

(ортопантомография, ОПГ, OPG)Показва общ изглед на челюстите, зъбите, синусите, назалната област и темпоромандибуларните стави. Откриват се ретинирали или допълнителни зъби, болестни състояния на зъбите, костни аномалии, кисти, инфекции, полипи в синусите, отношението на зъбите спрямо синусите, възпалителни процеси на темпоромандибуларните стави и фрактури.30.00 лв - само дигитална (On-line, без плака); 40.00 лв - пълен комплект (On-line,с диск и плака)


2. Цефалометрична рентгенография

(телерентгенография, профилна графия на череп, CEPH)Прави се съпоставка на зъбните, челюстните и лицевите съотношения спрямо стандартни норми. Определя се посоката на растеж на зъбите и се прави оценка на промените в зъбните, челюстните и лицевите съотношения. Най – често този тип снимки се използва от ортодонтите за определяне плана на тяхното лечение.30.00 лв - само дигитална (On-line, без плака); 40.00 лв - пълен комплект (On-line,с диск и плака)


3. Рентгенография на черепЛицева рентгенова снимка на черепа се извършва за диагностициране на фрактури на черепните и лицевите кости, вродени аномалии, тумори на хипофизата и някои метаболитни и ендокринни заболявания, които причиняват дефекти на костите на черепа.30.00 лв - само дигитална (On-line, без плака); 40.00 лв - пълен комплект (On-line,с диск и плака)


4. Рентгенография на темпоромандибуларните стави

(сегментна дентална, рентгенография по Dick, зъбна снимка)Темпоромандибуларните стави са тези, чрез които долната челюст се свързва към темпоралната кост на черепа и се намира отляво и отдясно пред ухото. Ставите са гъвкави, което позволява на челюстта да се движи плавно нагоре, надолу и настрани, и ни дават възможност да говорим, дъвчим и прозяваме. Мускулите, прикрепени към и около челюстта създават съвместен контрол на позицията и движението на челюстта. При болка или болезненост на ставите или прищракване по време на движение на челюстта, имате ограничено движение или блокиране на челюстта при отваряне и затваряне на устата, се налага изследване на ставите. Често се използва методът, подобен на панорамната снимка. Разликата е в областта на снимане, което позволява да се визуализират цялостно и лявата и дясната темпоромандибуларни стави. За сравнение на двете стави в различно положение, се използва техниката на снимане при отворена и затворена уста на пациента.30.00 лв - само дигитална (On-line, без плака); 40.00 лв - пълен комплект (On-line,с диск и плака)


5. Рентгенография на синусиРентгенова снимка на изпълнните с въздух кухини, разположени в предната част на черепа. Това изследване се извършва, когато са на лице симптоми на синузит или други смущения на синусите. Допълнителни условия, при които се извършва това изследване включват:
Остър синузит
Хроничен синузит
Менингит

30.00 лв - само дигитална (On-line, без плака); 40.00 лв - пълен комплект (On-line,с диск и плака)


6. Рентгенография на киткаИзисква се от ортодонтите за определяне на костната възраст на пациента. Ние извършваме тези изследвания само по предписание на специалист ортодонт.ЦЕНА: 30.00 лв - само дигитална (On-line, без плака); 40.00 лв - пълен комплект (On-line,с диск и плака)

7. Ортодонтски пакет включващ ОПГ и Cepf

ЦЕНА: 50.00 лв

Получаването на ПЛАКА се заплаща допълнително - 10,00лв.3Д Изображения

1. Единичен обем – размер 8Х8 сантиметра достатъчен да обхване 4-5 зъба, кохлеарен имплантант или вътрешно ухо

90.00 лв - само дигитална (On-line, на диск )2. Единичен разширен обем – размер 8Х11 сантиметра достатъчен да обхване 5-6 зъба, кохлеарен имплантант или вътрешно ухо

100.00 лв - само дигитална (On-line, на диск )3. Двоен обем

130лв. Размер на обема 2 x 8x8


4. Троен обем – размер на обема3х8х8170.00 лв - само дигитална (On-line, на диск ). Само горна или долна челюст 130 лв. Изследване по – споразумение с доктора рентгенолог или стоматолог